Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Ο κύπριος δικηγόρος off-shore Αρτέμης Αρτεμίου που σουλατσάρει στο Μαξίμου


23.10.2016 13:10

Την αποκάλυψη είχε κάνει στο τουίτερ ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης χωρίς αναφορά του ονόματος. Εν συνεχεία, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου έδωσε περισσότερα στοιχεία στο Insidestory.gr (αναφέρεται στα Panama Papers) για να επανέλθει ο Ιάσων Πιπίνης στον Ελεύθερο Τύπο και να γράψει το όνομα του δικηγόρου με τις off-shore.

Το ζητούμενο σε αυτή την περίπτωση είναι τι γυρεύει ένας δικηγόρος που ειδικεύεται στη σύσταση εταιρειών σε φορολογικούς ή μη παραδείσους, να έχει επαφές με τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς στο Μέγαρο Μαξίμου;



Ας πάρουμε τα πράγματα αναλυτικά:
Στις 11 Οκτωβρίου 2016 ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης αναρτά κουνημένη φωτογραφία στο τουίτερ. Η φωτογραφία είναι θαμπή και δεν αναγνωρίζεται το πρόσωπο.
Στην ανάρτηση ο δημοσιογράφος αναφέρει:
Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τις offshore του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο  Μαξίμου λίγη ώρα πριν από την συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή...


Λίγες ημέρες αργότερα, στις 20 Οκτωβρίου 2016, ο Τάσος Τέλλογλου γράφει στο Ιnsidestory.gr ρεπορτάζ για το παρασκήνιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται στην αποκάλυψη του Ιάσωνα Πιπίνη και δημοσιεύει περισσότερα στοιχεία για τη φωτογραφία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τέλογλου στη φωτογραφία παρουσιάζεται Κύπριος δικηγόρος, στέλεχος του ΑΚΕΛ που, όπως φαίνεται από κατάθεση χρηματοδότη του ΑΚΕΛ εναντίον του πρώην προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια, συνδέεται με κομματικές εταιρείες... . Αποκαλύπτει επίσης ότι έχει συνδέσει το όνομά του με εταιρείες στα Panama Papers, χωρίς να έχει ελεγχθεί στην Ελλάδα ή την Κύπρο.


Το ρεπορτάζ στο InsideStory.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: