Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

25/10/16

Χωρίς πολιτική ζεις, χωρίς οικονομία πεθαίνεις… και η Αριστερή μυθολογία


Είναι εκπληκτικό το να παρακολουθείς τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι διαστρέφουν τις λέξεις και τις έννοιες και είναι ακόμη ποιο εκπληκτικό το να παρακολουθείς πόσο ισχυρό και αποτελεσματικό είναι το ψέμα και η παραποίηση της αλήθειας. Πως δηλαδή το ψέμα και η παραποίηση της αλήθειας κατορθώνουν να γίνονται αποδεκτά ως «Η Αλήθεια». Κλασικό παράδειγμα η χρήση του όρου Δημοκρατία από την Αριστερά.
Σχολιάζει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος
Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά, έχουμε παραδείγματα μπροστά μας και μάλιστα πολύ κραυγαλέα. Η Αριστερά στην Ελλάδα -και όχι μόνο- έχει κάνει κατάχρηση του όρου Δημοκρατία τον οποίο ξεδιάντροπα έχει καπηλευτεί. Η Δημοκρατία, είτε έμμεση είτε άμεση, είναι ένα Αστικό Πολίτευμα (πλειοψηφικό πολιτικό σύστημα που ήταν δημιούργημα του αρχαίου Αθηναϊκού Κράτους), το οποίο είναι εξ ορισμού αντίθετο με τον Μαρξισμό, που είναι ένα απολυταρχικό πολίτευμα.
Κατά συνέπεια, το να χρησιμοποιεί η Αριστερά στη ρητορική της τον όρο Δημοκρατία και να μιλάει για «δημοκρατικούς αγώνες», είναι σα να επαίρεται η Κου-Κλουξ-Κλαν για τους αγώνες της υπέρ των δικαιωμάτων των μαύρων…


Για τη συνέχεια Defence Point

Δεν υπάρχουν σχόλια: