Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

23/10/16

Υπάλληλοι δύο ταχυτήτων - Πολίτες δύο κατηγοριών

Διαβάζω, για ακόμα μια φορά, έκπληκτος στον τύπο ότι ξεκινούν οι διαβουλεύσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) ώστε να καθοριστούν οι λεπτομέρειες μετάταξης όσων υποβάλουν αιτήσεις για μεταφορά τους στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, βάσει πρόβλεψης νόμου που ψηφίστηκε τον Ιούνιο για την πώληση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Δηλαδή των Οργανισμών Λιμένος Πειραιώς και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.
Ένα ακόμα παράδειγμα, στην ιστορία αυτού του τόπου, για την τρόπο με τον οποίο, διαπλεκόμενες με το πολιτικό σύστημα μικρές συντεχνιακές ομάδες επιρροής, ωφελούνται με προνόμια και ειδική μεταχείριση σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες που δεν ανήκουν σε αυτές.
Το κόστος των μισθών των μεταφερόμενων υπαλλήλων στο δημόσιο θα κληθούν να επωμιστούν μέσω των φόρων, οι «Συνήθεις Ύποπτοι»! Δεν εξαιρούνται ούτε οι άνεργοι υπάλληλοι και (πρώην) επαγγελματίες, ούτε καν όλα τα πραγματικά φτωχά στρώματα των Ελλήνων. Και αυτή η παράλογη κατάσταση λαμβάνει χώρα και εξελίσσεται στο ελληνικό χρεωκοπημένο κράτος των επτά ετών σκληρής λιτότητας!

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια: