Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

15/10/16

Ούτε η δραχμή του Σόιμπλε μας σώζει…


Το 2014 οι Πορτογάλοι βγήκαν από το μνημόνιο και το 2016 αγοράζουν τις τελευταίες ιστορικές ελληνικές βιομηχανίες. Τον Απρίλιο οι Κύπριοι βγήκαν από το μνημόνιο και το 2019 θα μας πουλάνε το δικό τους φυσικό αέριο. Και εμείς "χαιρόμαστε" αν μας διώξει από το ευρώ ο Σόιμπλε γιατί με τη δραχμή (λέει) θα γίνουμε ανταγωνιστικοί!!! Τίποτε άλλο δεν μας φταίει; Τίποτε; 

Δραχμές είχαμε το 1974-1975, με την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του 1970 που διέλυε την παγκόσμια βιομηχανική παραγωγή. Και εμείς αντί να φορτώσουμε ογκώδη προβληματικά παραγωγικά συγκροτήματα σε ξένους ομίλους (που το έλεγε η ψυχούλα τους) τα κρατικοποιούσαμε στην πλάτη του φορολογούμενου. Γιατί; Για να σχηματίσουμε με 80.000 (σε ένα χρόνο) αφισοκολλητές τα πρώτα κομματικά στρατεύματα κατοχής της μεταπολίτευσης. 
Δραχμές είχαμε το 1983 όταν το δεύτερο κύμα κομματικού στρατού κατοχής με τα "τάγματα κλαδικών" και τους επαγγελματίες κομματικούς συνδικαλιστές διορίστηκαν "βιομήχανοι" της κοινωνικοποίησης... Ο δε ελληνικός λαός τους πλήρωσε με 1 τρισεκατομμύριο δραχμές!!!
Δραχμές είχαμε την 20ετία 1980-2000 όταν διώχναμε με τις κλωτσιές από την Ελλάδα την Pirelli, την Nissan, τις χημικές βιομηχανίες και βιομηχανίες τροφίμων που έδιναν ένα κόσμο λεφτά σε 40.000 εργάτες στην Βόρεια και στην Νότια Ελλάδα. 
Δραχμές είχαμε όταν καταδικάζαμε σε μαρασμό και κλείναμε μεταλλευτικά συγκροτήματα, χαρτοποιίες, μεταλλουργίες, και βιομηχανίες συναρμολόγησης με 400.000 εργάτες γιατί έπρεπε οι κομματικοί Δήμαρχοι, πότε της Νέας Δημοκρατίας και πότε του ΠΑΣΟΚ να κερδίσουν στις εκλογές με χατίρια και σε οικοπεδοφάγους.

Για τη συνέχεια Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια: