Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Πρόσφυγες-θηρία όρμηξαν σε διασώστες, αστυνομικούς

18.10.2016
Ρεπορτάζ
Φανή Χαρίση
Tραυματισμένους αστυνομικούς και διασώστες του ΕΚΑΒ και μια εικόνα «εμπόλεμης ζώνης» προκάλεσαν πρόσφυγες και μετανάστες στο κέντρο φιλοξενίας στο Ωραιόκαστρο μετά το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής έξω από το κέντρο, όταν ένας 76χρονος οδηγός σε ένα σκοτεινό σημείο του δρόμου παρέσυρε τρεις πρόσφυγες, μια 32χρονη γυναίκα από τη Συρία, τον εννιάχρονο γιο της και ένα 12χρονο κορίτσι, επίσης από τη Συρία.


Μάνα και γιος εξέπνευσαν σχεδόν αμέσως και στη συνέχεια μετανάστες ξυλοκόπησαν τον οδηγό, βάζοντας φωτιά στο Ι.Χ., καθώς και τους αστυνομικούς και τους διασώστες του ΕΚΑΒ που έσπευσαν να βοηθήσουν τους τραυματίες.
«Τους έδειραν τόσο πολύ τους διασώστες, που κάποια στιγμή οι συνάδελφοί μας πίστεψαν ότι θα πεθάνουν» είπε στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ Ανέστης Κουκουρίκος. Οι διασώστες σήμερα νοσηλεύονται τραυματισμένοι και σε κακή ψυχολογική κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ο ένας διασώστης παραλίγο θα ήταν νεκρός, καθώς ένας πρόσφυγας του όρμηξε με μαχαίρι. Τον απέφυγε. Σκεφτείτε ότι το μαχαίρι τρύπησε τη λαμαρίνα του ασθενοφόρου» είπε ο κ. Κουκουρίκος, προσθέτοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που πρόσφυγες και μετανάστες χτυπούν διασώστες του ΕΚΑΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: