Σάββατο, 2 Απριλίου 2016


2/4/16

Διαδηλώνουμε για τη μείωση του κρατικού προϋπολογισμού

Στα 8 χρόνια της οικονομικής κρίσης, αλλά και στις δεκαετίες κατά τις οποίες
αυτή επωάστηκε, καμιά συλλογικότητα δεν διαδήλωσε ποτέ ζητώντας φρένο στις υπέρογκες και αναποτελεσματικές κρατικές δαπάνες. Παρά το ότι αυτές πάντα βασίζονταν στους φόρους και τα δάνεια που εμείς οι πολίτες τελικά πληρώνουμε, παραμείναμε απολύτως σιωπηλοί, απεμπολώντας το δικαίωμα της δημόσιας διαμαρτυρίας και διεκδίκησης. Παραχωρήσαμε την αποκλειστικότητα στην άσκηση αυτού του δικαιώματος σε όσους ζητούσαν μεγαλύτερες κρατικές δαπάνες, για το ζήτημα που κάθε φορά τους ενδιέφερε (μεγαλύτερες σε απόλυτους αριθμούς ή / και ποσοστιαία).
Όταν ασκείται πίεση μόνο από μια πλευρά δεν είναι παράλογο να υπάρχει διαρκής υποχώρηση της ισορροπίας προς την αντίστοιχη κατεύθυνση.

Στα 6 χρόνια των μνημονίων επιχειρείται το απόλυτο παράδοξο: να ζωντανέψει η οικονομία μας με συνεχή αύξηση της φορολογικής και εισφορολογικής επιβάρυνσης του παραγωγικού τμήματός της, προκειμένου να επιβραδυνθεί η αναγκαία αναδιάρθρωση (μείωση) του υποστηρικτικού μέρους της, δηλαδή του κράτους. Τιμωρούνται διαρκώς αυτοί που γεμίζουν τα κρατικά ταμεία προκειμένου να μην δυσαρεστηθούν αυτοί που έχουν συνηθίσει να ζουν από αυτά.
Εμείς ζητούμε απλώς το αντίθετονα μειωθεί ραγδαία ο κρατικός προϋπολογισμός, για να ελαφρύνει το βάρος που έχει φορτωθεί στις πλάτες της τσακισμένης παραγωγικής οικονομίας, ώστε αυτή να μπορέσει να ξαναβρεί τα πατήματά της, μειώνοντας την ανεργία και παράγοντας ξανά πλούτο σε αυτή τη χώρα. Όπωςθα έκανε μια συνετή οικογένεια, η Ελλάδα ζητούμε να πληρώνει για τόσο κράτος όσο πραγματικά αντέχουμε, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.Καμία ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποιος ξένος παράγοντας δε θα μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε το αυτονόητο, αν δεν το απαιτήσουμε εμείς οι ίδιοι ως Έλληνες πολίτες, εμείς που πληρώνουμε τον λογαριασμό.

Για τη συνέχεια MarketNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: