Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Λεβέντης: Φασιστική η διαγραφή δημοσιογράφων - πάνε να φημώσουν & βουλευτές
Φασιστική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, την διαγραφή δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Κακώς διαγράφονται δημοσιογράφοι, γιατί διαγράφεται και η άποψη που εκφράζουν (...) είναι φασιστικό», σχολίασε. 

Ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε πως για οποιαδήποτε ποινή, πρέπει πρώτα να έχουν προκύψει στοιχεία ότι ένας δημοσιογράφος δεν εκφράζει απλά την άποψή του αλλά εκτελεί μία διατεταγμένη υπηρεσία. «Ούτε στο κόμμα δεν διαγράφω τους βουλευτές που έχουν στραφεί εναντίον μου», επειδή νομίζουν ότι έχουν κάπου αδικηθεί, πρόσθεσε χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα για την «ρήτρα εχεμύθειας» που περιλαμβάνεται στην τελική πρόταση του Προέδρου της Βουλής για τον Κώδικα ορθής συμπεριφοράς των βουλευτών, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έκανε λόγο για προσπάθεια «φίμωσης των βουλευτών (...) πάει να κλείσει στόματα αυτή η διάταξη. Αν ένας βουλευτής βγει και πει κάτι σε ένα κανάλι κάτι, μπορεί να θεωρηθεί παραβίαση από μία κυβέρνηση που τα θέλει όλα σιωπηλά και συγκεκαλυμμένα και να αρχίσουν οι ποινές». 

Η τελική πρόταση του Προέδρου της Βουλής για τον Κώδικα ορθής συμπεριφοράς των βουλευτών, περιλαμβάνει συγκεκριμένα την υπογραφή δήλωσης εχεμύθειας κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους, που θα τους απαγορεύει να χρησιμοποιούν προς ίδιον όφελος ή προς όφελος τρίτων προσώπων «εμπιστευτικές πληροφορίες και έγγραφα τα οποία περιέρχονται σε γνώση τους κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους».

«Τί ωθεί την βουλή να κάνει αυτή την διάταξη;» αναρωτήθηκε ο Βασίλης Λεβέντης. «Ο λόγος είναι να το βουλώσουν οι βουλευτές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/311856/levedis-fasistiki-i-diagrafi-dimosiografon-pane-na-fimosoun-vouleutes/#ixzz454hrPWWe
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: