Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Πρόεδρος ΠΓΔΜ: Το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου είναι προς όφελος της Ελλάδας

Για έλλειψη συνεργασίας με την Αθήνα στο προσφυγικό και στασιμότητα στην ονοματολογία κάνει λόγο ο Γκιόρκι Ιβάνοφ, σημειώνοντας ότι τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που συμφωνήθηκαν καταρχήν δεν προχώρησαν λόγω απροθυμίας της Ελλάδας


Η ΠΓΔΜ δεν ζήτησε ποτέ τον αποκλεισμό της Αθήνας από τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, δηλώνει ο πρόεδρος Γκιόρκι Ιβάνοφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής. Επισημαίνει ότι η ανταπόκριση της ελληνικής κυβέρνησης υπήρξε ελάχιστη στο κάλεσμα των Σκοπίων για διμερή συντονισμό ενώ και η αστυνομική συνεργασία είναι ανεπαρκής, όπως αναφέρει. 

«Η ελληνική κοινή γνώμη πρέπει να γνωρίζει ότι το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου δεν είναι εις βάρος της Ελλάδας αλλά αντιθέτως προς όφελός της», εκτιμά ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

Για το ζήτημα των κλειστών συνόρων και τον παράνομων ροών, ο Γκιόρκι Ιβάνοφ επισήμανε ότι «παρά τον κλειστό διάδρομο, κάθε βράδυ καταγράφουμε περί τις 100 απόπειρες παράνομης εισόδου», αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της ελληνικής ηγεσίας, καθώς όπως λέει ο ίδιος: 

«Φαίνεται ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα αποτυγχάνουν να συλλάβουν τη σοβαρότητα των κινδύνων ασφαλείας που προκύπτουν από την κρίση».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/311472/proedros-pgdm-to-kleisimo-tou-valkanikou-diadromou-einai-pros-ofelos-tis-elladas/#ixzz44kWZpsAK
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: