Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

"Απόδραση" από το hot spot της Χίου

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες αποχώρησαν μαζικά από το hot spot της ΒΙΑΛ Χίου, το μεσημέρι της Παρασκευής και κατευθύνονται προς την πόλη της Χίου, μέσω του κεντρικού επαρχιακού δρόμου.

Eκατοντάδες πρόσφυγες-μετανάστες έκοψαν τα συρματοπλέγματα και ξεκίνησαν πορεία προς το λιμάνιΛίγιο μετά τη μία το μεσημέρι είχαν βγει στον επαρχιακό δρόμο και η πορεία τους, συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας και ασθενοφόρου, συνεχίζεται κατά πάσα πιθανότητα προς το λιμάνι ή τον καταυλισμό της Σούδας.

Άντρες, γυναίκες και παιδιά με όλα τα υπάρχοντά τους άνοιξαν τα συρματοπλέγματα και χωρίς να συναντήσουν εμπόδιο από την αστυνομική δύναμη της ΒΙΑΛ άρχισαν να κινούνται προς την πόλη της Χίου.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει επέμβει για να τους εμποδίσει, κάτι που θα ήταν και παρακινδυνευμένο, αλλά και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είχε αποτέλεσμα. Έτσι, έχει αρκεστεί στην παρακολούθηση και ουσιαστικά στην καθοδήγησή τους προς την πόλη, σε μια προσπάθεια η πορεία τους να είναι χωρίς επεισόδια και ειρηνική.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κέντρου στον χώρο εκτιμάται ότι έχουν μείνει οι μισοί από τους συνολικά περίπου 1.650 πρόσφυγες και μετανάστες, που υπήρχαν σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: