Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Απαγωγή από πράκτορες της CIA καταγγέλλει ο γιος του προέδρου της Βουλής

«Μου γνωστοποίησαν ότι δεν είμαι ένας κοινός ληστής τράπεζας, αλλά ότι συμμετέχω σε επαναστατικές ομάδες, ότι είμαι εκπαιδευμένος σε όπλα και εκρηκτικά»

O γιος του προέδρου της Βουλής, Γιώργος Βούτσης-Βογιατζής, καταγγέλλει απαγωγή από τη CIA, με τη συνέργεια της British Airways. Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στο Μεξικό.

Με κείμενό του στο indymedia, ο γιος του Νίκου Βούτση καταγγέλλει ότι πράκτορες μυστικών υπηρεσιών τον απήγαγαν και τον ανέκριναν για ώρες. Η ιστορία ξεκινά από την Αθήνα όταν, σύμφωνα πάντα με το κείμενο του Γιώργου Βούτση-Βογιατζή, τόσο το ταξιδιωτικό γραφείο, από το οποίο είχε κλείσει το εισιτήριο για Μεξικό με ενδιάμεσο σταθμό το Heathrow του Λονδίνου, όσο και οι υπάλληλοι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τον ενημέρωσαν ότι για τεχνικούς λόγους δεν μπορεί να κάνει check in στην ιστοσελίδα της εταιρείας British Airways με την οποία θα ταξίδευε. Έπρεπε, γράφει, να πάει δυο ώρες πριν από την αναχώρηση στο αεροδρόμιο για να γίνει έλεγχος.


Εκεί, για λόγους ασφαλείας, όπως τον ενημέρωσαν, δεν έγινε check in για το Μεξικό αλλά μόνο για το Λονδίνο. Και στο αεροδρόμιο Heathrow, τον ενημέρωσαν επίσης ότι δεν μπορούσε να κάνει check in αλλά του έδωσαν μόνο την κάρτα επιβίβασης για το Μεξικό. «Αποφάσισα να μπω στο αεροπλάνο, παρότι χωρίς check in δεν είσαι δηλωμένος στην πτήση. Η απόφασή μου ήταν λαθεμένη, όπως αποδείχτηκε, αφού χωρίς τη διαδικασία του check in γίνεσαι αόρατος στην πτήση. (...) Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η εξαφάνισή μου από τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής (CIA) oι οποίες σε συνεργασία με την British Airways οργάνωσαν την υπερατλαντική ''απαγωγή'' μου» γράφει.

Όταν πια έφτασε στην πόλη του Μεξικού, οι Αρχές τον ενημέρωσαν ότι υπάρχει πρόβλημα με το διαβατήριό του και τον οδήγησαν μαζί με δυο συνταξιδιώτες του σε έναν ειδικό χώρο. Όπως καταγγέλλει ο γιος του προέδρου της Βουλής, τέσσερα άτομα με πολιτικά «άρχισαν να μας φωτογραφίζουν με τα κινητά τους τηλέφωνα, μας έκαναν σωματικό έλεγχο, μας αφαίρεσαν τα κινητά μας τηλέφωνα και ζήτησαν τις ταυτότητές μας».

Όπως γράφει, επικεντρώθηκαν σε εκείνον, ρωτώντας τον αν έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη και δείχνοντάς του με τα δάχτυλά τους την ποινή κάθειρξης για «απαλλοτρίωση τράπεζας», το 2007. Ακολούθησε, όπως καταγγέλλει, ανάκριση παρουσία ενός άνδρα και μέσω ανοιχτής τηλεφωνικής ακρόασης από κλιμάκιο Αμερικανών. «Μου γνωστοποίησαν ότι δεν είμαι ένας κοινός ληστής τράπεζας, αλλά ότι συμμετέχω σε επαναστατικές ομάδες, ότι είμαι εκπαιδευμένος σε όπλα και εκρηκτικά», γράφει.

Στη συνέχεια, τον οδήγησαν στο γραφείο μετανάστευσης, όπου τον ενημέρωσαν ότι για το μεξικανικό κράτος θεωρείται τρομοκράτης και είναι ανεπιθύμητος στη χώρα. «Καθόλη τη διάρκεια της κράτησής μου μιλούσαν μόνο στα ισπανικά και όταν ζητούσα φωναχτά τα αυτονόητα, με έβριζαν και μου έλεγαν να το βουλώσω στα ισπανοαγγλικά (shut up perro)» γράφει ο Γιώργος Βούτσης-Βογιατζής. Και υποστηρίζει επίσης ότι «επί 24 ώρες δεν μου έδωσαν νερό και φαγητό, ενώ κατά τη διάρκεια του ύπνου ξύπνησα από τον ήχο οπλίσματος όπλου έξω από την πόρτα κράτησής μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: