Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Νουθεσίες Μαξίμου προς Αυγή: Οι δημοσκοπήσεις διαμορφώνουν πολιτικό κλίμα

«Οι δημοσκοπήσεις, έγκυρες ή μη, με επιστημονικό ή λιγότερο επιστημονικό τρόπο διαμόρφωσης ερωτημάτων και επεξεργασίας δεδομένων, χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα, στην διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος»

Νουθεσίες προς την Αυγή μοιάζει να απευθύνει το Μαξίμου, με αφορμή το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύτηκε στην κομματική εφημερίδα. Σύμφωνα με τα ευρήματα του βαρόμετρου της Public Issue η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (85%) πιστεύει ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση με μεγάλα κοινωνικά στρώματα να είναι δυσαρεστημένα από το κυβερνητικό έργο. 

Η δημοσκόπηση αιφνιδίασε, και προκάλεσε εκνευρισμό στην κυβέρνηση, ειδικά όταν ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι «η δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Αυγή παρουσιάζει μια σειρά δεδομένα που αποδεικνύουν το πολύ μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας». 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ανεπίσημο ενημερωτικό σημείωμα του Μαξίμου «οι δημοσκοπήσεις, έγκυρες ή μη, με επιστημονικό ή λιγότερο επιστημονικό τρόπο διαμόρφωσης ερωτημάτων και επεξεργασίας δεδομένων, χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα, στην διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος». 

Παραθέτοντας σειρά δημοσκοπικών ευρημάτων, τα οποία δεν επιβεβαιώθηκαν, μεταξύ των οποίων κι αυτό που αφορούσε το δημοψήφισμα που είχε διενεργήσει η Public Issue, το Μαξίμου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «τα παραπάνω αδιαμφισβήτητα δεδομένα δεν είναι δυνατόν να παρακάμπτονται σε μια συζήτηση για το πώς πρέπει να γίνεται η ανάγνωση των δημοσκοπήσεων». 


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/326535/nouthesies-maximou-pros-augi-oi-dimoskopiseis-diamorfonoun-politiko-klima/#ixzz4M41AdnZC
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: