Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Η «μαφία» των «αλληλέγγυων» χτυπάει (και) το μεγάλο λιμάνι

Μοίρασαν φυλλάδια καλώντας τους  μετανάστες να ζητήσουν άσυλο για να σταματήσουν τη μετεγκατάσταση
Τι και αν -έστω και τυπικά- η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας έχει τεθεί σε εφαρμογή από την περασμένη Δευτέρα; Τι και αν κυβερνητικά στελέχη και φορείς της Πολιτείας διαμηνύουν, σε όλους τους τόνους, ότι το λιμάνι του Πειραιά πρέπει να αποσυμφορηθεί; Κάποιοι επιμένουν να παραπληροφορούν τους σχεδόν 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται ακόμα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας!

Μάλιστα, χθες έκανε την εμφάνισή του και ένα φυλλάδιο που μοιράστηκε σε πρόσφυγες και μετανάστες από μέλη ΜΚΟ με αόριστο αντικείμενο και αλληλέγγυους αγνώστου προελεύσεως, οι οποίοι συνεχίζουν να τριγυρνούν ανενόχλητοι στις πύλες Ε1 και Ε2. Στο εν λόγω φυλλάδιο καλούσαν τους πρόσφυγες και μετανάστες να αγνοήσουν τις οδηγίες των ανδρών του Λιμενικού και να μη μετακινηθούν.

Ειδικότερα, χθες το πρωί μέλη του αυτοαποκαλούμενου Συντονισμού για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό εμφανίστηκαν στον Πειραιά και πριν γίνουν αντιληπτοί από τις Αρχές μοίρασαν φυλλάδια γραμμένα στα αγγλικά, με τα οποία παρότρυναν πρόσφυγες και μετανάστες να αιτηθούν άσυλο. Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιούσαν, «είναι πολύ πιθανό να συλληφθείτε, κρατηθείτε και απελαθείτε»

Δεν υπάρχουν σχόλια: