Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

«Βολεύτηκαν» στις Βρυξέλλες ο Λεουτσάκος και η κόρη του

Τελικά κανείς δεν πάει χαμένος. Ο Στάθης Λεουτσάκος, που ήταν οπαδός της δραχμής και υπέρ της ρήξης με την Ευρωπαϊκή Ενωση, αφού είδε πως η Λαϊκή Ενότητα, στην οποία ανήκει πλέον, δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, βολεύτηκε στο γραφείο του συντρόφου ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή, ο οποίος επίσης εγκατέλειψε τον ΣΥΡΙΖΑ παραμονές των εκλογών του Σεπτεμβρίου και εντάχθηκε στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο κ. Λεουτσάκος διόρισε, μάλιστα, και την κόρη του στο γραφείο του κ. Χουντή.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και «εργατοπατέρας» Στάθης Λεουτσάκος αναφέρεται ως «τοπικός βοηθός» του ευρωβουλευτή, παρέχει δηλαδή τις υπηρεσίες του από το κράτος-μέλος που τον έχει εκλέξει, εν προκειμένω την Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα τα γραφεία της ΛΑΕ, και αμείβεται με βάση τα ελληνικά μισθολογικά δεδομένα. Φαίνεται, λοιπόν, ότι σκέφτηκε την αποκατάστασή του, αφού πρώτα παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ αποκηρύσσοντας την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και προεκλογικά, ως στέλεχος της ΛΑΕ, διακήρυττε ότι η χώρα πρέπει να βγει από το ευρώ, γιατί «το νόμισμα είναι να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο του λαού».

Aμοιβή
Η κόρη του, Σταυρούλα Λεουτσάκου, βολεύτηκε κι αυτή ως «διαπιστευμένη βοηθός» και εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο, και αμείβεται με βάση τον Κανονισμό της Ευρωβουλής. Αυτό θα πει πάνω απ' όλα η... ιδεολογία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: