Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

«Μπόμπες», κρασί και... αντάρτικα στο βραδινό πάρτι του Μαξίμου

http://www.dimokratianews.gr/content/67411/mpompes-krasi-kai-antartika-sto-vradino-parti-toy-maximoy
Η πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα στους κυβερνητικούς βουλευτές να περάσουν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για ένα ποτό και χαλαρή ανταλλαγή απόψεων θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως προσπάθεια του πρωθυπουργού να ανεβάσει το πολύ χαμηλό ηθικό των βουλευτών που έχουν δεχτεί σφοδρές επικρίσεις, ακόμη και επιθέσεις σε δημόσιες εμφανίσεις.
Επικοινωνιακά, όμως, με τους βουλευτές στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου του μεγάρου να χαχανίζουν δυνατά και τα γέλια τους να ακούγονται στην Ηρώδου Αττικού, σαν να μην τρέχει τίποτα στην Ελλάδα των Μνημονίων, αποδείχτηκε ότι η ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου έχει χάσει την μπάλα ζώντας στον δικό της κόσμο. Δίχως να αντιλαμβάνεται ότι τέτοιες κοσμικότητες δεν προκαλούν απλώς το λαϊκό αίσθημα, αλλά ξεπερνούν τα όρια του... ιλαροτραγικού.


Το στιγμιότυπο από τη χθεσινή βραδιά που συνέβη έξω από την κεντρική πύλη του Μαξίμου είναι ενδεικτικό. «Πρώτη φορά ερχόμαστε εδώ» είπε προς τους δημοσιογράφους ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Θανάσης Χριστόπουλος προσερχόμενος. «Και τελευταία...» του φώναξε κάποιος που είχε κολλήσει πίσω από την ομάδα των τηλεοπτικών συνεργείων.
Εμφάνιση σταρ
Η όλη αισθητική της βραδιάς παρέπεμπε σε... βλαχομπαρόκ καταστάσεις, όσο και αν οι βουλευτές έβαλαν τα καλά τους, ειδικά οι κυρίες. Αμήχανοι οι περισσότεροι, δεν ήξεραν από ποια πόρτα να μπουν, με εξαίρεση την πάντα «αεράτη» Θεοδώρα Τζάκρη, που έκανε εμφάνιση... μεγάλης σταρ περιμένοντας στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου να της ανοίξει την πόρτα άνδρας της ασφαλείας της για να κάνει τη θεαματική της είσοδο. Αλλοι είχαν κανονίσει να συγκεντρωθούν στη Βουλή και από εκεί πήγαν παρέα με τα πόδια έως το Μέγαρο Μαξίμου.
Ορισμένοι, μάλιστα, κρατούσαν και... δώρα σαν να επισκέπτονταν συγγενικό σπίτι! Αρχικά η πρόσκληση ήταν για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, για να μη ζηλέψουν οι των ΑΝ.ΕΛ., αποφασίστηκε να πάνε και αυτοί στο πάρτι του πρωθυπουργού. Το μενού περιελάμβανε μπόμπες, τυροπιτάκια, κρασί, ενώ ακούστηκαν και αντάρτικα τραγούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: