Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Ο Κιμούλης στην Επιτροπή Αναθεώρησης Συντάγματος

http://www.dimokratianews.gr/content/67412/o-kimoylis-stin-epitropi-anatheorisis-syntagmatos
«Λούφα και παραλλαγή» το παίζει ο Αλέξης Τσίπρας, που επέλεξε να ανοίξει τον δημόσιο διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση παρουσιάζοντας την ειδική επιτροπή που θα «τρέξει» τη διαδικασία, στην οποία όμως -ως παγκόσμια πρωτοτυπία- δεν βρίσκεται ούτε ένας (!!!) συνταγματολόγος.
Ο πρωθυπουργός δέχτηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου τα μέλη αυτής της... ιδιόμορφης επιτροπής, στην οποία μετέχει ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, που είναι άγνωστο για ποιον σκοπό επελέγη και με ποια κριτήρια θεωρήθηκε «ειδήμων» στο Σύνταγμα.
Αν όχι όλα, τα περισσότερα μέλη της επιτροπής δεν έχουν την κατάρτιση ούτε την πείρα να καταθέσουν μια συγκεκριμένη πρόταση για το κορυφαίο πολιτειακό ζήτημα. Η σύνθεση της ομάδας αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση μάλλον αντιμετωπίζει την αναθεώρηση ως «επικοινωνιακό σόου».


Συντονιστής της επιτροπής θα είναι ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης, κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, και συμμετέχουν: από τον ακαδημαϊκό χώρο οι Αθανάσιος Δημόπουλος, πρύτανης ΕΚΠΑ, Ιωάννης Γκόλιας, πρύτανης ΕΜΠ, Ναπολέων Μαραβέγιας, καθηγητής ΕΚΠΑ, Πέτρος Παραράς, ομότιμος καθηγητής ΔΠΘ και πρώην αντιπρόεδρος ΣτΕ, Ανδρέας Δημητρόπουλος, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, Νίκος Μουζέλης, ομότιμος καθηγητής LSE.
Από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Ρένα Δούρου, περιφερειάρχης Αττικής. Από τον επιχειρηματικό χώρο οι Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Αναστάσιος Τζήκας, πρόεδρος Συνδέσμου Εταιριών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας, και από τον χώρο του πολιτισμού ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: